Ehkä voisi kuvitella, että loman alkajaisiksi ajatukset olisivat hieman positiivisemmat tuttuja esimiehiäni kohtaan, mutta ketut. Tykitystä seuraavassa ja top 5 ajatuksia herättävimmät esimieheni.

 

5.
Pomo joka hyräilee tympääntyneenä hampaiden välistä firman tunnaria kun hänen pomonsa on tulossa käymään. Hän ei tunne paniikkia, sillä tietää, että sanomista tulee kuitenkin.
(Hymähtelen huvittuneena vieressä, ja mietin kuinka pulassa tämä mies jälleen kerran onkaan, sama hyräily kaikuu vaimeana kerran kuussa.)

4.
Uunituore esimies jolla on hallussaan viimeisimmät esimiestyön trendit joita firmaan jalkautetaan.
(Käytännössä hän ei itsekään tiedä mitä puhuu. Raivostuttavan yli-innokas, tekopirteä ja jatkaa vaan esimiestyökalujensa kanssa suorittamistaan. Saan harmaita hiuksia ja voin vain toivoa että innokkuus kaikkoaisi nopeasti. Kokemattomampia alaisiaan hän kuitenkin huijaa kiitettävästi.)

3.
Tämä pomo haluaa kehittää toimintaa. (Raivo hiipii varovasti taka-alalle, NIIIIN, kukapa ei? Korvani hikoaa kun puhun hänen kanssaan puhelimessa. Informaatio-oksennus on viikoittaista, se ei katso aikaa eikä paikkaa. Voin joko harkita puheluidemme nauhoittamista tai hankkia hands freen, jolloin pystyn kirjoittamaan sujuvasti vaikka päätteen äärellä.)

2.
Jos olen eri mieltä, asenteeni on pahasti pielessä. Saa kyseenalaistaa, mutta asioista ei neuvotella. (Jossain vaiheessa olen oppinut perustellun ja rakentavan, eli kuuluisan KEHITTÄVÄN palautteen annon esimiehelleni. Kehitetään sitten, prkle.)

1.
Pomo joka on ollut talossa ehkä ikuisuuden. Kukaan ei edes mieti, tekeekö hän oikeasti töitä. (Voin kertoa, että ei tee. Hän kuuntelee Jaajoa ja kertoo huonoja vitsejä. Motivaation suurin huippu saavutettiin noin 12 vuotta sitten. Ei mitään käryä käytännöstä, helposti höynäytettävissä mutta huipputyyppi kuitenkin. Häneltä saan työrauhan.)

 

Puhumattakaan omista esimiestaidoistani, alaistaidoissani saattaa olla jonkin verran kehitettävää.